Waarom kindervoedingscoach, klachten

Waarom zou je naar een kindervoedingscoach gaan?

Een praktijksituatie: baby van 6 weken, ouders ervaren dat hij onrustig slaapt als hij slaapt. De baby heeft een onrustige huid, vlekkerig, het lijkt op beginnende eczeem en de berg op zijn hoofd is toegenomen. Het is een verschil met de eerste zes weken van deze baby. Moeder geeft borstvoeding daarin is niets veranderd met de eerste zes weken. Waar komt dit veranderde gedrag en de onrustige huid vandaan?

Doorlopend verkouden of de ene verkoudheid is nog niet over en de volgende is alweer daar. Snotneuzen, oorontstekingen, huidproblemen, eczeem, onrustig slapen.

Een opsomming van klachten die je bij veel jonge kinderen tegenkomt, maar ook tijdens de basisschool leeftijd komen deze klachten voor.

Dat dit voedingsgerelateerde klachten zijn komt niet bij iedereen op en er wordt vaak gekeken hoe de symptomen te bestrijden zijn en niet zozeer waar de klachten vandaan komen.

Het veranderen van voedingsgewoonten resulteert in verminderen of verdwijnen van de klachten.

De moeder uit de praktijksituatie kwam in contact met een kindervoedingscoach die haar vertelde wat voeding kan doen in het lijf van de baby. Het voedingsadvies wat moeder kreeg, het weglaten van een aantal voedingsmiddelen, resulteerde in een verandering van de baby. Na twee weken ervaren de ouders dat de baby makkelijker slaapt, ervaren zij dat hij rustiger is en zijn huid is minder vurig. Op het moment dat de baby moedermelk uit de vriezer krijgt (van vóór het voedingsadvies) ervaren de ouders dat hij onrustige darmen heeft en dat hij daardoor minder makkelijk slaapt.

Dit is één van de, vele, bewijzen dat voeding gerelateerd is aan lichamelijke klachten, lichamelijke onrust maar ook het ontbreken van concentratie is gerelateerd aan voeding.