Supermarkt safari

En dan besluit je dat je anders, meer voedend, minder bewerkt wilt gaan eten. Voeding als medicijn te zien, maar dan? Hoe ga je dat uitvoeren?

Als je in je voorraadkast of koelkast kijkt, dan zijn er producten waarvan je zelf kunt bedenken dat ze mogelijk niet veel voor je lijf zullen betekenen. Ook zijn er producten waarvan je weet dat ze goed voor je zijn. En dan is er nog een aantal producten waarvan je het niet zo goed weet óf waarvan de producent claimt dat het goed voor je lijf is.

Om te beginnen bekijken we samen je voorraadkast en koelkast. Ik zal je tips en uitleg geven wat bepaalde voedingsmiddelen voor je kunnen betekenen. Waar je lichaam voedings- en bouwstoffen uit haalt, maar ook wat de mindere keuzes zijn en welke mogelijke alternatieven er zijn.

Vervolgens gaan we samen naar jouw favoriete supermarkt en ontdekken we welke producten bij een voedzame, lekkere en gezonde levensstijl passen. We ontdekken wat de betere keuzes zijn en ik leer je waar je op let als je etiketten leest.

Aan de hand van jouw boodschappenlijstje en je voorraad in huis vullen we je winkelwagen met producten waarmee je maaltijden kunt bereiden die lekker zijn en tegelijk wat betekenen voor je lichaam en je brein.