Variatie in smaak en kleur
Noten en (gedroogd)fruit, vetten en eiwitten, een voedzaam tussendoortje. Dit is waar je de lichaam en je brein een plezier mee doet.
Neem als basis de noten die je in huis hebt, zolang ze maar ongebrand en ongezouten zijn. Eventueel aangevuld met pitten en zaden. Daarnaast gedroogd fruit als; dadels, rozijnen, abrikozen, pruimen, cranberries ed.
Als smaakmaker gebruik je kokos, kokosolie, cacao, kaneel, speculaaskruiden, citroenrasp, sinaasappelrasp, etherische olie (voedselveilige), gevriesdroogde vruchten.
Een eenvoudig recept
120 gram noten naar keuze (ongebrand en ongezouten)
100 gram dadels (gewogen zonder pit)
Dit hak je in een keukenmachine/blender tot een kruimelig geheel. Voeg je smaak toe en bled/mix nogmaals. Is het te droog voeg dan een lepel kokosolie, water of sinaasappelsap toe.
Druk het ‘deeg’ uit in een bakje welke met bakpapier bekleed is. Zet in de koelkast en snijd in repen of blokjes. Bewaren in de koelkast.