
Ingrediënten
250 gram gare pompoen
250 gram havermout
250 ml kokos/amandel/hazelnoot melk
2 eieren
1 ½ tl wijnsteenbakpoeder
kaneel
speculaaskruiden (of gemberpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, piment en kardemon)
zout
rozijnen
rijpe peer
chocolade (min 85%)
pecan noten
Verwarm de oven voor op 200 graden (of 180 graden hete lucht). Bekleed een 22 cm (spring)vorm met bakpapier.
Pureer de pompoen tot een puree, meng de puree met de havermout, melk, eieren, kruiden, zout en bakpoeder.
Schil de peer en snijd deze in stukjes. Schep de peer en een handje rozijnen door het havermout mengsel. Schep dit in de vorm. Bestrooi de havermout met gehakte chocolade en pecan noten.
Bak de havermout 40 minuten, als de havermout nog erg zacht is, laat je deze nog 5-10 minuten langer in de oven.
Een smakelijk warm (groente) ontbijt, maar zeker ook later koud te eten.
Weet je dat havermout zorgt voor een lange verzadiging, zeker in combinatie van extra vetten en eiwitten? Een volwaardig ontbijt voor kind en volwassene.