Over Gezond en Heerlijk

Ik ben Anneke, getrouwd en moeder van twee zonen en een dochter.

Van huis uit ben ik gewend dat mijn moeder elke dag zelf kookte, het liefst verse groente uit de moestuin bij het huis. In het weekend en met feesten werd er gebakken, van iedere week vers brood en een koekje tot taarten met verjaardagen.

Eenmaal uit huis kookte ik zelf maar gebruikte ook kant-en-klaar producten en dan voornamelijk pakjes en zakjes.

Als moeder zijnde wilde ik het beste voor ons kind, elke dag aan tafel eten en de oudste at al snel met ons mee, groente uit het vuistje en alle smaken werden geproefd.

Eind 2007 werd ik voor de tweede keer moeder, na een rustige start werd hij onrustig en gingen we opzoek naar een oorzaak. Door een eliminatie dieet kwamen we er achter dat hij geen melk en soja verdroeg, dus dat werd een uitdaging om uit te zoeken wat hij kon eten.

Ondertussen zijn we heel wat jaren verder en ben ik me vanaf 2012 gaan verdiepen in voeding, wat voeding in je lichaam doet, wat voeding met je lichaam doet en dat je je anders (beter/slechter) kunt voelen als je bepaalde dingen eet of niet eet. Vandaar uit ben ik gaan bakken zonder geraffineerde suikers, met andere zoet makers, zonder tarwe, minimaal gluten, minimaal melk en allerlei varianten hierop. 

Voor een gezonde traktatie ben ik ‘in’ en steeds meer mensen gaan zien dat gezond, beter en ook lekker is.

Na mijn opleiding HBO pedagogisch educatief medewerker, ondertussen 25 jaar ervaring in de kinderopvang, kwam de opleiding tot kindervoedingscoach op mijn pad. De kennis die ik al had heb ik uitgebreid met wetenschappelijk onderbouwde kennis, met als gevolg dat ik sinds 9 januari 2020 Kindervoedingscoach ben.

April 2020 rondde ik de verdiepingsmodule ‘ADHD natuurlijk expert’ af en de ‘Kleintjes licentiecursus’ heb ik bijgewoond in maart 2020.

Naast het coachen van kinderen en hun ouders, kan ik kinderopvangorganisaties, scholen en sportclubs helpen met het wijzigen en uitvoeren van hun voedingsbeleid.

Juist de praktische kant van het gezond eten belicht ik door het geven van workshops en lezingen, workshops op maat, voor een groep, voor individuen. Lezingen op maat, voor school, kinderopvang, ouders binnen opvang/school, welke andere setting dan ook.

Ook het bekijken van de voorraadkast en koelkast en het gezamenlijk bezoeken van een supermarkt (supermarkt safari) behoort tot de mogelijkheden.