Kerriesaus


Kerriesaus (of welke andere saus je maar wilt maken)

25 gram roomboter of kokosolie
25 gram meel (boekweitmeel, volkoren speltmeel)
1 uitje
Kerriepoeder
peper & zout
water of bouillon (voorkeur zelf getrokken, anders van een blokje zonder gistextract)

Schil en snipper de ui. Smelt het vet in een steelpan en bak de ui al roerend. Bak de kerriepoeder mee en voeg daarna het meel toe. Roer continu door, het meel moet garen. Voeg een scheutje van het (koude) water toe en roer tot dit opgenomen is. Voeg weer water toe en roer tot ook dit opgenomen is. Doe dit zolang tot je saus de gewenste dikte heeft.
Desgewenst kan je de saus pureren zodat het een gladde saus wordt.

Je kunt de ui ook weglaten, voor bijvoorbeeld een mosterdsaus is dit lekkerder. Door een blikje gepureerde tomatenblokjes toe te voegen (of verse tomaten) in plaats van de kerrie, krijg je een tomatensaus.

Smakelijk eten!